Google



A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: a kézzel történő masszírozás helyett vulkáni üledékes kőzetű sima, lapos köveket használnak, melyeket felhevítve a test különböző akupresszúrás pontjaira helyeznek, átmasszírozzák velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomnak, izmok mellett csúsztatnak.

 

 


 
A lávaköves masszázs speciális illóolajokkal történik, ezáltal kombinálva a masszázst és az aromaterápiát. Ebből adódóan az illóolajok keverése egyénre szabottan történik, attól függően, hogy mit szeretnénk kezelni a masszázzsal. A lávaköves masszázs és az aromaterápia kombinációjának hatékonysága azon alapul, hogy a kövek sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, ezáltal az illóolajok a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és sokkal mélyebbre hatolnak.

A lávaköves masszázs az összes olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázsfajta, azonban a meleg kövek használata miatt felerősíti ezeket a hatásokat. Ellazít, pihentet, mentesít a mindennapi stressz alól és javítja közérzetünket, azonban bizonyos helyzetekben nem ajánlott: például szív-és érrendszeri megbetegedések esetén, magas vérnyomás esetén, a várandóság  idején.

 

Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendívül jót tesz a bőrnek, mivel a mély meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellett a szellem is relaxál, a végeredmény pedig fizikai és lelki megújulás, kiegyensúlyozottság. A merev izületek és izmok visszanyerik rugalmasságukat, a lélek pedig megnyugszik. Kúraszerű alkalmazása javasolt, de már egy kezelés is érezhető változást eredményez.


 

 

Módosítás: (2010. szeptember 24. péntek, 12:43)